Wie wij zijn


| home | tassen | hoeden | schilderijen | geschiedenis | muziek | contact |


Nel Tip  (*1946, Amsterdam)

Nel Tip is als ontwerpster actief op uiteenlopende modegebieden.

Bij Maison Frikke-Molenaar in Koog aan de Zaan heeft zij in de vroege jaren zestig haar basisopleiding gevolgd als modiste. Haar ervaring in het ontwerpen en vervaardigen van exclusieve dameshoeden bracht zij vervolgens enkele jaren in de praktijk in een eigen hoedenzaak in Westzaan. Een opleiding, gericht op het ontwerpen en uitvoeren van dames- en herenkleding ontving zij in de jaren tachtig aan de Rotterdamse Snijschool te Amsterdam. Ook volgde zij in deze jaren een specialistische opleiding gericht op het vervaardigen van confectiekleding met gebruikmaking van moderne technieken aan de Amsterdamse MTS voor Mode en Kleding.

Momenteel richt zij zich vooral op het vervaardigen van exclusieve damestassen. Hierbij maakt zij gebruik van leren jassen uit de kringloopwinkel. Deze krijgen zo een tweede leven. Ook verwerkt zij nieuw leer uit de vakhandel vanwege de beschikbaarheid van de goede kleuren. Dat is bijvoorbeeld van belang bij de op de ontwerpen van Mondriaan geÔnspireerde schoudertassen. Het ontwerp en de uitvoering van de tassen is geheel handwerk. De vervaardiging vindt plaats in eigen atelier.


Met lezingen geeft Nel geregeld in de provincie Noord – Holland een toelichting op de totstandkoming van de hoeden en tassen in haar atelier.


Voor afspraken en informatie over de tassen en hoeden en de lezingen: bel 075 6289494
.


Wim Tip (*1944, Westzaan)

Wim Tip is beroepsmatig werkzaam geweest als econoom bij een financiŽle instelling. In later jaren rondde hij aan de UvA een studie filosofie af (afstudeeronderwerp: de filosofie van Bruno Latour). 

Zijn muziekopleiding genoot hij bij Cor Kroonenberg, muziekdocent en organist aan onder andere de Oostzijderkerk te Zaandam. Als dirigent was hij verbonden aan de Cantorij van de Grote kerk te Westzaan en de cantorij van de Protestantse gemeente te Assendelft. Momenteel is hij als organist verbonden aan de Nicolaaskerk te Krommenie, de Kogerkerk te Koog aan de Zaan en de Doopsgezinde Vermaning in dezelfde plaats. Verder is hij voorzitter van de Kon. Nederlandsche Organistenvereniging te Noord-Holland. Zijn opleiding op muziekgebied heeft hij voortgezet bij de harpdocent Kirsten van den Hogen.

Bij Gerrit Schoone te Zaandam volgt hij een opleiding beeldende kunst. Zijn werk exposeert hij in op diverse locaties, andere tijdens de exposities van de Zaanse Schilderkring te Zaandam waarvan hij lid is.

Op politiek gebied was hij jarenlang actief als statenlid, raadslid (Westzaan en Zaanstad) en als voorzitter van de plaatselijke CDA - afdeling. De geschiedenis van Westzaan van zijn hand verscheen in de jaren 1970 als feuilleton in De Zaanlander. Later werden de artikelen gebundeld. Een nieuwe serie artikelen In het maandblad De Wessaner belicht momenteel aan de hand van nieuw bronnenmateriaal de streekgeschiedenis meer diepgaand.